Het funda Huis, Nog niet bekend

Toekomstig

Volg dit nieuwbouwproject. Schrijf je in voor de nieuwsbrief!!

Het funda Huis

Wie woont er straks in het funda Huis?

Het funda Huis is uniek, het biedt de ruimte van het kasteel en is toch zo ontworpen dat het in elke straat met rijtjeshuizen ingepast zou kunnen worden, aldus de architecten.

Woensdag 5 juni 2019 op de Provada, de grootste vastgoedbeurs in Nederland, heeft funda samen met haar partners de NVM nieuwbouwspecialisten, Van Wijnen en de twee architecten Jeroen Atteveld (Heren 5) en Dingemans Deijs de handtekening geplaatst onder de intentieovereenkomst voor de daadwerkelijke bouw van het funda Huis.


Een rijtjeshuis met het ruimtelijk gevoel van een kasteel
De gemiddelde funda bezoeker droomt van een kasteel, zoekt een vrijstaande woning en koopt een rijtjeshuis. Dit blijkt uit de 1 miljard keer dat woningen werden bekeken in 2016, de big data van funda. In 2017 hebben de twee architecten “het funda Huis” ontwikkeld op basis van deze bigdata. Nu zijn er plannen om dit funda Huis echt te gaan bouwen!


Woongeluk
Wat zou het gaaf zijn wanneer er een hofje wordt gebouwd met bijvoorbeeld vijftien tot vijfendertig woningen, met centraal het funda Huis, daaromheen een mix van woningen. Deze woningen worden ontworpen op de basis van de wensen van de toekomstige bewoners, verzameld via het platform van NieuwWonenNederland. De twee architecten van het funda Huis, Jeroen Atteveld (Heren 5) en Dingeman Deijs, zetten zich in voor het ontwerp van het hele project.


Wij zien het als een pilot. Een pilot om te ervaren hoe je de combinatie van efficiënt en kosten bewust bouwen, gegeven de wettelijke voorschriften en anderzijds de wensen van toekomstige bewoners. Het gaat tenslotte om het woongeluk van de toekomstige bewoners. Bigdata van funda en lokale data van het platform NieuwWonenNederland moeten ons hierbij gaan helpen.


Waar gaat het funda Huis gebouwd worden?
Daar zijn wij als initiatiefnemers ook nieuwsgierig naar. Alle gemeenten in Nederland kunnen tot vijf augustus a.s. inschrijven om mee te doen aan de pilot.
Wie mee doet kan straks als gemeente het enige echte funda Huis van Nederland in zijn of haar gemeente hebben! Op fundahuis staat alle informatie.
Lees verder...

Nieuws over Het funda Huis

13-06-2019

Wie woont er straks in het funda Huis?

De gemiddelde funda bezoeker droomt van een kasteel, zoekt een vrijstaande woning en koopt een rijtjeshuis. Dit blijkt uit de 1 miljard keer dat woningen werden bekeken in 2016, de big data van funda. In 2017 hebben twee architecten “het funda Huis” ontwikkeld op basis van deze big data. Nu zijn er plannen om dit funda Huis echt te gaan bouwen!


Lees verder

Heb je een vraag?