Mooie kamerplanten voor je nieuwbouwhuis

06 juli 2021

Ga je aan de slag of ben je al bezig met de inrichting van je nieuwbouwhuis? Dan mogen mooie kamerplanten niet ontbreken. Deze fleuren je ruimtes op en sommige reinigen zelfs de lucht! We hebben de mooiste grote kamerplanten voor je op een rij gezet.

1. Monstera Deliciosa (gatenplant)
Deze populaire plant met gaten in de bladeren kan je tegenwoordig niet meer wegdenken uit de woonkamer. Het is een tropische, grote plant die makkelijk te onderhouden is. Handig als je niet zulke groene vingers hebt! De plant is daarnaast luchtzuiverend, dus elke ruimte heeft er voordeel mee. Met veel licht groeit hij hard, maar je kan hem ook op wat minder lichte plekken zetten: de Monstera vindt het allemaal wel best.

2. Musa (bananenplant)
Weer zo’n tropische plant! Alhoewel je in Nederland waarschijnlijk geen eigen bananen gaat verbouwen, is de Musa een hele leuke plant om in huis te hebben. Je kan hem zo groot of klein houden als je zelf wilt, afhankelijk van de pot waarin je hem zet. Deze plant is wel wat moeilijker dan de Monstera: het is best een kwetsbare plant. De Musa houdt niet van tocht. Zet hem dus niet naast een deur of raam die vaak open staat. Deze plant staat graag in wat nattere aarde, het is nota bene een tropische plant. Zorg dus dat je de kluit niet laat uitdrogen. Groene vingers komen van pas bij deze plant, maar laat je zeker niet afschrikken! Wij hebben alle vertrouwen in jullie.

3. Alocasia Zebrina (olifantsoor)
Deze opvallende plant staat bekend om zijn bijzondere stengels. Die hebben namelijk een zebraprint! Hier heeft de plant zijn naam aan te danken. Deze plant groeit van nature in het regenwoud en is daarom niet vies van een flinke plens water. Mocht je hem nou te veel water geven? Dan laat de plant deze los via de bladeren. Hier komen dan druppels op te liggen. Dat heet guttatie en stopt zodra je hem weer minder water geeft.

4. Euphorbia Ingens (cactus)
Wilde westen! Deze gave cactus steelt de show in de woonkamer. Hij is erg decoratief en makkelijk te verzorgen. Heb je weinig ruimte over in de woonkamer? Dat is niet erg, want deze plant heeft geen grote pot nodig. De cactus staat graag op een hele zonnige plek en je hoeft alleen water te geven wanneer de grond helemaal uitgedroogd is.

5. Calathea Orbifolia (schaduwplant)
Voor de mensen met echte groene vingers is de Calathea Orbifolia geen uitdaging. Het is een prachtige plant met opvallende bladeren. Een echte eyecatcher! Soms hoor je de plant ritselen: in de avond vouwt hij zijn bladeren naar binnen en in de ochtend weer naar buiten. Uniek! Veel zonlicht heeft deze schaduwplant niet nodig. Hoge luchtvochtigheid is belangrijk, maar hij staat niet graag met zijn wortels onder water. Geef de plant 1 tot 2 keer per week een beetje water en vooral veel liefde!