Het antwoord op 3 veelgestelde interieurvragen

14 april 2020

Beginnen met de inrichting van je (nieuwbouw)woning? Het is soms een uitdaging om een interieur samen te stellen dat past bij jouw woonstijl, wensen en de beschikbare ruimte. Deze veelgestelde vragen (en antwoorden) helpen je hierbij.  

Hoe mix ik verschillende woonstijlen?
Als je samen met je partner een nieuw huis inricht, is het belangrijk om vooral te focussen op de overeenkomsten. Maak een mood board en bekijk welke raakvlakken jullie woonstijlen hebben. Dit kan gaan om bepaalde kleuren, materialen of meubelstukken die jullie beiden mooi vinden. Tip: kies allebei twee meubelstukken en woonaccessoires uit en ga op zoek naar een compromis. Lukt dit niet? Het combineren van verschillende stijlen hoeft geen probleem te zijn. Het geeft je interieur een persoonlijk en bijzonder tintje.

Hoe zorg ik voor meer opbergruimte?
Zorg dat kleine spullen, zoals sleutels, bonnetjes, pennen en opladers uit het zicht liggen. Dit kan bijvoorbeeld in een mooie mand of bak, in de lades van je salontafel, of in een kast(je). Over kasten gesproken, een hoge kast is ideaal als je optimaal gebruik wilt maken van de ruimte. Hiermee benut je de volledige hoogte van je huis. Denk aan een kast met schuifdeuren of een buffetkast. Een buffetkast is ideaal; achter de glazen deuren kun je wat decoratie neerzetten en achter de dichte deuren ‘verstop’ je de spullen die je uit het zicht wil houden. Maak daarnaast optimaal gebruik van je meubels. Schuif bijvoorbeeld opbergbakken onder het bed en kies voor een poef met opbergruimte. 

Hoe kan ik mijn woonkamer groter laten lijken?
Je kunt jouw woonkamer optisch groter laten lijken door lichte kleuren te gebruiken, zoals (gebroken) wit, lichtroze en zachtgeel. Gebruik zeker geen donkere kleuren zoals zwart of donkergroen. Ook bepaalde meubels maken een kamer optisch groter. Slanke meubels op pootjes zorgen dat je kamer groter lijkt. Doordat je onder de meubels door kunt kijken krijgt de hele ruimte meer ‘lucht’.