Koop en huur: wonen in woongemeenschap Hof Lindebeek

01 oktober 2021

Op Hof Lindebeek, in Stevensbeek, een complex van panden met monumentale status en mooie omliggende gronden, worden drie woongebouwen gerealiseerd. Zowel kopers als huurders kunnen hier naar verwachting vanaf oktober 2022 heerlijk vertoeven.

Op Hof Lindebeek wordt een woongemeenschap gecreëerd tussen de bestaande omgeving. De gebouwen op het rustige, prachtige stuk grond dragen een rijke historie en zijn gebouwd in 1910-1913. Vroeger waren dit bijvoorbeeld een modelboerderij, klooster en groepsaccommodatie. De gronden krijgen een herbestemming voor woningbouw en groen/water.

De woongemeenschap
Aan de achterkant van het voormalige kloostergebouw komen drie woongebouwen, die samen met het hoofdgebouw een carré vormen. Hier wordt een woongemeenschap gecreëerd voor 23 huishoudens. Iedereen is welkom: stellen, kleine gezinnen, een-oudergezinnen en alleenwonenden.

De visie en missie geldt: 'Wonen met elkaar in goed nabuurschap en zorg hebben voor elkaar en anderen die op ons pad komen', wat het een zeer uniek en mooi project maakt. Bewoners krijgen een zorgtaak naar elkaar en er wordt een duurzame, groene doelstelling nageleefd. Zo wordt de gezamenlijke groententuin en boomgaard samen beheerd, wordt apparatuur gedeeld en zijn er verschillende ruimtes voor ontmoeting.

Woningen
Naast de 12 rijwoningen, die voor de koop zijn, zijn er 11 woningen beschikbaar voor de verhuur. De huurprijs ligt rond de € 750 per maand. Alle woningen worden duurzaam gebouwd, met o.a. zonnepanelen, vloerverwarming, lucht-water warmtepomp, isolatie van gebruikt papier en vloeren van circulair beton.

Bewoner worden?
Wil jij graag deel uitmaken van deze zorgzame woongemeenschap? Neem dan contact op met de makelaar voor een kennismakingsgesprek. De verkoop is sinds 24 september gestart.