Met deze 5 planten kan het niet misgaan

05 oktober 2020

De ene plant wil meer licht, de andere minder water. Plantenverzorging lijkt soms wel een vak op zich. Heb jij moeite met het in leven houden van de planten in je huis? Met deze 5 planten kan het haast niet misgaan! Zelfs als je absoluut geen groene vingers hebt.

Zoek je een plant die tegen een stootje kan? Dan is het goed om naar de bladeren te kijken. Planten met een stevig blad kunnen beter tegen een stootje dan planten met dunne bladeren. Planten met dikke bladeren nemen namelijk meer vocht op en houden dit langer vast. Bij dunne planten verdampt het sneller en dat betekent onder andere: meer water geven. 

5 planten die weinig aandacht vragen:

1. Cactus
Hoe kan het ook anders. De meeste cactussen zijn gewend aan veel zon en warmte. Veel mensen denken dat een cactus helemaal geen water nodig heeft. Dat is bij deze plant dan ook meteen het punt waar het fout kan gaan. Geef je cactus zo nu en dan een heel klein beetje water. Dan is een cactus al snel tevreden.

2. Vetplant
Vetplanten zijn er in allerlei soorten en maten, maar één ding hebben ze gemeen: ze hoeven slechts één keer in de maand water (in de zomermaanden twee keer) en ze houden van daglicht. Vallen er blaadjes van de vetplant af of worden ze langzaam bruin? Dan is de plant waarschijnlijk te nat. 

3. Sansevieria
Deze plant kan je in principe alleen dood krijgen door 'm te veel water te geven. De plek waar hij staat, maakt niet zoveel uit. Veel zon, weinig zon, het is allemaal goed. Een ruimte waarin helemaal geen zonlicht is, is daarentegen weer een stapje te ver. 

4. Yucca
Dit is een plant die in de meeste gevallen slechts eens in de paar weken water nodig heeft. Wacht hierbij altijd tot de grond helemaal droog is. Zet 'm daarnaast op een zonnig plekje in huis, en het komt helemaal goed. 

5. Dracaena
De Dracaena komt uit Afrika, waar een ruig klimaat heerst voor planten. Ideaal, want deze plant kan hierdoor tegen een stootje en is dus makkelijk om te verzorgen. Voor de Dracaena geldt less is more: weinig water en weinig zonlicht. Wat een heerlijke plant!