Nieuwbouw in Gemeente Grave

De gemeente bestaat naast de gelijknamige historische vestingstad en hoofdplaats Grave uit de kernen Velp, Escharen en Gassel. De geschiedenis van Grave gaat ver terug in de tijd; al in het jaar 1233 verwierf Grave stadsrechten. De gemeente Grave werd gevormd uit de voormalige heerlijkheid Grave in de tijd van Napoleon en viel samen met de vestingstad Grave en directe omgeving ervan.


In een samenwerking met de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis om de aantrekkelijke pluspunten van de regio te benadrukken is het Land van Cuijk gevormd. In deze streek komt al het goede van de Brabantse en Limburse culturen samen. De samenwerking zorgt voor een gezonde aanwas van toerisme en is zodoende goed voor inwoners en ondernemers.

De gemeente heeft ca. 12.500 inwoners en ligt op 20 minuten van de oudste stad van Nederland; Nijmegen. Via de N324, de N321 en de A73 is de gemeente uitstekend bereikbaar. Daarnaast zijn uiteraard bus- en trein beschikbaar. Op een halfuurtje rijden ligt de internationale luchthaven Weeze

Afbeelding via Wikipedia: https://goo.gl/efkwj8
Lees verder...

Gemeente
Overbetuwe

Inwoners
12.416

ABONNEREN OP NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Gemeente Grave