Beveilig je nieuwbouwhuis optimaal met deze tips!

28 juni 2021

Je huis hoort een veilige plek te zijn. Niemand wil natuurlijk bezoek van een inbreker in huis. Vooral met een nieuw huis moet het nog even vertrouwd gaan voelen. Met de volgende tips helpen we je op weg om van je nieuwbouwhuis een waar Fort Knox te maken.

Kijk de deuren na
Het grootste deel van de inbrekers komt een woning binnen via een voor- of achterdeur. Deze wordt vaak geforceerd of ingetrapt. Goede, beveiligde deuren zijn dus belangrijk! Bevestig daarom een goed cilinderslot op de deuren. Je kunt ook voor een meerpuntsslot kiezen: hiermee sluit je met 1 sleutel de deur op meerdere plekken af. Anti-inbraakstrips monteren kan ook handig zijn. De sluitnaad wordt hiermee weggewerkt, wat het voor een inbreker onmogelijk maakt om een deur te forceren of te flipperen.

Buitenverlichting + beveiligingscamera
Geen enkele inbreker wil gesnapt worden. Met goede buitenverlichting en een beveiligingscamera komt een inbreker niet zomaar ongezien weg. Dit kan inbrekers afschrikken. Je hoeft hier niet gelijk heel duur mee uit te zijn: beveiligingscamera’s en buitenverlichting zijn er in vele soorten en maten.

Sluit je ramen goed af
Een beetje een inkoppertje, maar dat maakt het niet minder belangrijk! Doe altijd je ramen dicht als je weggaat van huis. Om deze goed af te sluiten kun je voor de basisbeveiliging 2 raam- of druksluitingen installeren bij je raam. Bij kleine ramen is 1 raam- of druksluiting voldoende. Bevinden de scharnieren zich aan de buitenkant van het raam? Dan is het verstandig om dievenklauwen aan te brengen.

Alarmsysteem
Het geluidsignaal van een alarmsysteem kan inbrekers afschrikken. Als je een alarmsysteem installeert, plak dan ook de waarschuwingssticker op de deur. Er zijn ook alarmsystemen die naast een geluidsignaal een oproep doen naar een aangesloten alarmcentrale. Zorg wel dat je naast een alarmsysteem ook andere beveiligingsmaatregelen neemt.

Licht aan tijdens vakantie
Laat een bewoonde indruk achter als je op vakantie gaat! Een donker huis ziet er voor een inbreker interessanter uit, dan een huis waar licht brandt. Zorg er ook voor dat er geen waardevolle spullen in het zicht liggen: berg laptops en sieraden op!