Tips voor meerwerk

12 juli 2021

Is jouw droom een nieuwbouwwoning? Het is de mogelijkheid om je huis precies te bouwen zoals je wilt! Grote kans dat je dan te maken krijgt met meerwerk. Wij hebben hier wat tips voor je.

1. Bekijk de meerwerklijst voordat je tekent
Alleen de standaard voorzieningen zijn inbegrepen bij een nieuwbouwwoning. Alles wat je extra kunt laten uitvoeren, staat op de meerwerklijst. Soms staan hier voor de hand liggende dingen op. Dat wil je natuurlijk liever niet. Zorg ervoor dat je deze van tevoren goed bekijkt. Dan heb je nog de tijd om te onderhandelen over de te verrichten werkzaamheden.

2. Wat kan je na de oplevering doen?
Zodra je de lijst hebt bekeken: zijn er zaken die je na de oplevering zelf kan doen (of een ander bedrijf)? Hiermee kun je een hoop geld besparen. Zoek dit op tijd uit, je moet namelijk voordat je de hypotheek regelt al duidelijk hebben wat je totale financieringsbehoefte is. Hou er ook rekening mee dat de aannemer die je woning heeft gebouwd geen garantie geeft op de werkzaamheden na de oplevering.

3. Vergoeding bij minderwerk
Als je zaken van de standaardlijst schrapt, zoals plaatsing van een standaard keuken of badkamer, krijg je een vergoeding. Dat heet minderwerk. De vergoedingen kunnen soms wel laag uitvallen, en hier heb je helaas geen invloed op.