7 goede tips voor een soepele verhuizing

17 september 2021

Alles in dozen, niets meer terug kunnen vinden, veel schoonmaken, toch net iets tegen de muur aan stoten… Verhuizen blijft stressvol, maar met deze 7 goede tips wordt je verhuizing nét een stuk soepeler en relaxter. 

Ben jij al klaar voor jouw verhuizing?

Gelijk een grote schoonmaak
Een verhuizing is dé ideale manier om van spullen af te komen die je niet meer gebruikt. Of die oud, kapot of (bijna) versleten zijn. Huur een container of vul je auto vol met spullen die weg mogen. Dit scheelt dozen verhuizen en zorgt ervoor dat je geheel fris en fruitig, met eventueel nieuwe spullen, je nieuwe huis kan betreden.

Label alles
Zorg dat de inhoud van iedere doos op één plek uitgepakt kan worden, zodat je tijdens het verhuizen de dozen gelijk in de nieuwe kamers kan zetten. Zo hoef je een stuk minder te slepen en heb je geen last van willekeurige dozen op verschillende plekken. Vermeld op de labels de kamer van bestemming en de inhoud. Zo gaat het uitpakken direct een stuk makkelijker!

Een goede voorbereiding is het halve werk
Zorg dat het nieuwe huis al helemaal schoon is, voordat je de ruimtes vol bouwt met dozen en meubels. Zo kan je daarna alles direct inrichten en hoef je achteraf niet alsnog te gaan schuiven met spullen.

Maak het jezelf makkelijk
Het lijkt voor de hand te liggen, maar zorg dat er voor de verhuiswagen of je auto genoeg parkeerruimte voor de deur is. Hoe minder ver de loopafstand is, hoe sneller het gaat. Markeer bijvoorbeeld een dag van tevoren een parkeerplek voor de deur met een stuk karton of tape.

Sjouwen...
Pak niet alle boeken of zware spullen in één doos in, maar verdeel het gewicht. Zo zijn de dozen makkelijker te tillen en krijg je geen last van je rug.

Nieuwe gegevens doorgeven
Zorg ervoor dat je op tijd zoveel mogelijk instanties (en dan vooral de gemeente) op de hoogte brengt van de verhuizing, zodat alles gelijk netjes geregeld is. Zo hoef je na je verhuizing niet continu naar je oude adres terug om de post op te halen.

Opvang regelen
Zorg ervoor dat de kids en/of huisdieren op de verhuisdag een dag ergens anders kunnen verblijven. Zo lopen ze niet in de weg en is het niet onveilig.

Bonustip: Vergeet niet genoeg te eten en te drinken, want zo’n verhuisdag is uitputtender dan je denkt.

Veel succes!