Derde ronde Woningbouwimpuls in september

30 augustus 2021

De vraag naar woningen is groot en de bouw van nieuwe woningen blijft achter. Gemeenten kunnen daarom vanaf 1 september weer een aanvraag indienen voor de regeling Woningbouwimpuls. Hiermee maken ze kans op een bijdrage om het tekort op de woningmarkt op te lossen.

Van 1 t/m 17 september kunnen gemeenten een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage. Hiermee kunnen ze sneller bouwen aan meer betaalbare woningen. De aanvraag kan bijvoorbeeld dienen voor het vergroten van het aantal betaalbare nieuwbouwwoningen. Dit is de derde ronde van de Woningbouwimpuls. Tijdens deze ronde is er een totaalbedrag van € 250 miljoen euro beschikbaar. In december wordt bekend gemaakt welke nieuwbouwprojecten een financiële bijdrage krijgen.
 
Eerdere rondes
In de eerdere twee rondes van de Woningbouwimpuls kregen 57 verschillende nieuwbouwprojecten een financiële bijdrage, met als resultaat dat er 96.000 woningen versneld gebouwd kunnen worden. Dit is 10 procent van de gehele opgave voor de komende periode van 10 jaar. Van deze woningen bestaat het grootste deel (zo’n 66 procent) uit betaalbare woningen voor mensen met een middeninkomen of starters. Goed nieuws, dus!