De interieurtrends van najaar 2021

26 oktober 2021

Oktober wordt vaak gezien als de 'woonmaand' door interieurontwerpers, meubelzaken en magazines. In deze periode worden er veel nieuwe collecties uitgebracht, met de focus op het najaar. Welke nieuwe interieurtrends ga jij gebruiken voor je kersverse woning?

De kleuren die je veel ziet in woonbladen en -boulevards zijn aan het veranderen. Waar het veel zwart, wit, grijs, hout en beton was, begint dit allemaal wat neutraler te worden. Naturel kleuren en greige, een kruising tussen grijs en beige, komen vaak naar voren. Interieurs worden 'warmer', aangezien dit zich ook doorvertaalt naar de (kleuren van de) materialen. Ronde vormen, zachte stoffen en warmer hout.

In de woonkamer vertaalt het warme karakter zich vaak naar een grote bank met zitkuilen en 'wegzak'-kussens, met knipoog naar de jaren '70. Ook wordt deze trend gespot in de slaapkamer. Een simpel bed met witte lakens is verleden tijd. Het bed wordt een meubelstuk an sich, gemaakt van stof in een trendy kleur, bijvoorbeeld.

Natuurteinten blijven populair. Verfmerk Histor heeft 'OIive Spring' als kleur van het jaar gekozen en voor vloeren en tegels wordt er vaak voor aardetinten gekozen. Daarentegen denkt verfmerk Flexa dat we in 2022 meer kleuren zoals lichtblauw gaan zien. Na de lockdown staan frisse kleuren centraal voor een nieuw begin met frisse start.

Voor welk interieur je ook gaat, laat je niet te veel door trends leiden, maar kies een stijl die bij jou past. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de trendy stalen deuren met glas te laten maken in een andere kleur dan zwart, zodat dit beter past bij jouw persoonlijke stijl. Zo creëer je tevens een uniekere look.

We wensen je veel plezier met het interieur van jouw woning!